Partener P3

INAS S.A.

INAS S.A. a fost primul institut de cercetare și proiectare cu capital privat din țară în domeniul ingineriei mecanice. A fost fondat în 1991 de un grup de ingineri în aviație cu obiectivul principal de a menține o poziție de leader pe piața românească în ceea ce privește transferul de înaltă tehnologie a produselor software și utilizarea lor în proiectare, analize, simulări numerice și managementul producției computerizate.

INAS S.A. este o companie dinamică și flexibilă, în măsură să răspundă prompt la cerințele clienților cu soluții moderne și eficiente de inginerie asistată, software avansat, care constituie un sistem integrat și unitar, acoperind întreaga problemă a ingineriei concurente, de la proiectare, analiză și validare de produse până la fabricație. Aplicarea conceptului de prototip virtual duce la reducerea ciclului de testare și optimizare, cu implicații importante asupra reducerii timpului de dezvoltare de noi produse și a costurilor.

Datorită experienței dobândite ca urmare a unor colaborări cu parteneri de prestigiu și a nenumărate implementări de software din România, INAS S.A. și-a consolidat poziția în două domenii de activitate:

  • promovarea transferului de înaltă tehnologie în industria românească prin intermediul unui sistem informatic integrat de gestiune și control al producției, proiectare parametrică, analiză și optimizare, simulare numerică, automatizare, training și asistență de implementare;

  • un important centru pentru consultanță tehnică în CAD, CAE, CAM și PLM axat pe servicii de proiectare și analiză pentru o gamă largă de industrii, de la construcția de autovehicule și mașini grele, la industria nucleară și apărare.

Principiul care stă la baza companiei este munca în echipă și participarea interactivă la proiecte de dezvoltare cu beneficiarii, acestea fiind condiții de bază pentru stabilirea unor parteneriate pe termen lung și a avantajului reciproc.

Serviciile INAS respectă sistemul de certificare al calității, îndeplinind anual condițiile certificării ISO 9001:2008.